Droom voor jouw buurt? Wij helpen!
Droom voor jouw buurt? Wij helpen!

Verkiezing 'Dorpshuis van het Jaar' belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden

Dio Simmelink 30-05-2018 2258 keer bekeken 0 reacties

De deadline voor de inschrijvingsperiode voor de verkiezing Dorpshuis van het Jaar zit eraan te komen en ook dit jaar zijn er weer tientallen dorpshuizen en buurthuizen die de jury proberen te overtuigen dat zij iets unieks hebben. Eigenlijk hebben ze allemaal ook gelijk.

Ieder dorpshuis heeft een unieke functie voor het dorp of de wijk waar het in staat. Dat maakt het ook zo lastig om ieder jaar maar weer een klein clubje finalisten te kunnen selecteren. Toch waagt de deskundige jury er zich dit jaar weer aan. De aanmeldingen worden allemaal beoordeeld op hun algemene functie voor de leefbaarheid, maar dit jaar ook nog een speciaal op drie actuele thema's. Dit jaar zijn de thema's: originaliteit, toegankelijkheid en diversiteit. Dit betekent dat er extra op gelet wordt of een dorpshuis iets heeft waar anderen wat van kunnen leren, of ze toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en of alle doelgroepen zich er welkom voelen.

Het bijzondere aan deze editie is dat de focus niet alleen op dorpshuizen ligt, maar ook nadrukkelijk op buurthuizen en wijkcentra. Deze laatste zouden zich door de naam wellicht minder aangesproken voelen tot de titel 'Dorpshuis van het Jaar', maar in hun wijk of buurt hebben ze natuurlijk een net zo belangrijke functie. Deze willen we dit jaar ook aan heel Gelderland laten zien.

De aanmeldingen sluiten begin juni, maar er kan nu al gezegd worden dat er ook dit jaar weer zes bijzondere finalisten komen. Wie dat zijn hoor je over een paar weken en vanaf eind oktober kunnen jullie ze zien in het 8-delige TV-programma op Omroep Gelderland. Kijken dus!

Stemmen op Dorpshuis van het jaar

Ps. Wil je op de hoogte blijven van de verkiezing en alle leuke ontwikkelingen eromheen? Volg ons dan op https://www.facebook.com/Dorpshuisvanhetjaar/

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen