Droom voor jouw buurt? Wij helpen!
Droom voor jouw buurt? Wij helpen!

Je buurtgenoten als stimulans om uit je bubble te komen – of niet?

Pauljan Kuijper April 26, 2017 1783 keer bekeken 0 comments

Veel mensen hebben ideeën over hoe hun buurt beter kan. Een deel van hen doet daar ook wat mee en zoekt anderen op. Een ander deel niet; veel mensen spreken hun buren maar weinig. Hebben we het te druk, zijn we te lui om het initiatief te nemen of zijn onze buurtgenoten te anders dan wijzelf?

We kunnen op veel manieren verschillen van onze buurtgenoten. Denk alleen al aan interesses: een buurman die steeds over voetbal praat zoek ik toch minder snel op. Denkend aan het woord ‘kloof’ zijn er in Nederland daarnaast grote (ervaren) verschillen tussen:Buurtgenoten aan het werk in Eindhoven (bron: 040goedbezig.nl)

  • jong en oud
  • rijk en arm
  • hoog en laag opgeleid
  • winnaars en verliezers van de globalisering
  • mensen met en mensen zonder vaardigheden om zaken digitaal te regelen en/of zichzelf goed te redden (zie het rapport van de WRR dat deze week verscheen)
  • mensen met veel en mensen met weinig vertrouwen in de overheid

Voel je een kloof tussen jou en je buurtgenoten? Welke is dat dan en is die te groot om te overbruggen, of juist interessant? Vormen je buurtgenoten een mooie kans om eens buiten je bubble te kijken, praten en denken? En is het ook daardoor wellicht een leuke uitdaging om samen te werken aan de leefbaarheid, en zo de binding met elkaar te versterken? Ik ben benieuwd naar je reactie!

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings