Droom voor jouw buurt? Wij helpen!
Droom voor jouw buurt? Wij helpen!

Welke sociale uitdaging pak jij aan met 100.000?

Leoni Delsink September 04, 2017 1553 keer bekeken 0 comments

Heb jij een goed sociaal idee en sta je aan de start van het opzetten van jouw social enterprise? Wil je social startup verder uitbouwen, je ondernemersvaardigheden vergroten en je netwerk uitbreiden? Doe dan mee aan de IGNITE Award. De deadline om je aan te melden loopt tot en met 28 september 2017.

Deelnemende start-ups worden beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap,  haalbaarheid en het vermogen om op te schalen in de toekomst. De meest veelbelovende start-ups worden na een eerste selectie uitgenodigd voor kennismakingsgesprekken.

Criteria om mee te doen
De belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen aan de IGNITE Award:

  • Stel maatschappelijke winst voorop en bereik dit doel op een financieel duurzame manier.
  • De impactfocus moet liggen op: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het verbeteren van sociale cohesie, het verhelpen van eenzaamheid en/of het tegengaan van uitsluiting.
  • Bedrijven mogen zich in de ideeënfase bevinden, in de startblokken staan of maximaal twee jaar actief zijn.
  • Bovendien moet de onderneming in de Provincie Gelderland gevestigd zijn.

Coachingstraject
Zes finalisten starten op 11 oktober aan een intensief trainings- en begeleidingstraject. Zij nemen deel aan workshops over het meten van impact, marketing & sales, finance, governance en rechtsvormen. Onder begeleiding van coaches en trainers werken de finalisten aan het versterken van hun businessplannen. “Je leert in een korte tijd enorm veel en dat komt onder andere door de goede begeleiding. Ook heeft het mij veel waardevolle contacten gebracht”, aldus Jeroen Pijnenburg van Buurtpost finalist IGNITE 2016. Dit jaar bestaat het team van coaches uit drie succesvol ondernemers: Peter Hobbelen (De Meewerkers), Janine Tillema (oprichter Paula’s Choice Europe) en Frans van Schijndel (voormalig ICT ondernemer). Zij coachen de finalisten op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen.

 

Zes weken later, pitchen de finalisten hun plannen aan een vakjury en publiek van impact investeerders, sleutelfiguren uit het bedrijfsleven en beleidsmakers. Tijdens dit event bepaalt de jury wie de winnaars worden van de IGNITE Award 2017. Hierbij letten zij op de combinatie van sociale impact en financiële haalbaarheid. Daarnaast maakt de jury een inschatting van de potentie van de onderneming. De 1e prijs bedraagt €100.000 en de 2e prijs € 50.000.

 

Inschrijven kan t/m 28 september >> https://www.igniteaward.nl/#aanmelden 

 

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings